Sunday, 25 March 2007

Sunnuntaiajatuksia


Viikonloppu on vierähtänyt kaikkea pientä näperrellessä. Yleensä kun inspiraationi on hukassa tai olen muuten vain stressaantunut jokapäiväisistä arkiasioista, lepuutan hermojani tekemällä kortteja. Tällä kertaa materiaalina oli vanhoja kirjan sivuja ja Cicely Mary Barkerin ihanan söpöjä keijukiiltokuvia... pientä hempeilyä aina silloin tällöin:)

Sain äidiltä Venäjän tuliaisina komean teekupin.
Äiti on aina ollut nirso sen suhteen, minkälaisesta kupista kahvi tai tee maistuu parhaimmalle. Kahvikupissa täytyy olla sopivan ohuet reunat ja muodon pitää olla alhaalta kapea ja levetä ylöspäin. Mikään paksu möhkälemuki ei siis käy, puhumattakaan pahvimukeista!! Tärkeää kahvi- ja teekupeissa on myös se, että ne ovat sisäpuolelta valkeita, jotta juoman hieno väri pääsee oikeuksiinsa. Samalla pystyy myös oitis erottamaan onko juoma liian vahvaa tai laihaa.

Ennen naureskelin äitini kuppivouhotukselle. Torikahvion pahvimukista tarjottavaa sumppia ei kovin usein päästy nauttimaan. Mielummin tultiin kotiin kahvinkeittoon, kun omasta kupista se maistui aina parhaimmalle. Itse en ole vielä ihan noin nirsoksi heittäytynyt, mutta huomaan kyllä jo kiinnittäväni erityistä huomiota kupin valintaan... minkäs sitä geeneilleen voi.

1 comment:

Matroskin said...

Olen samaa mieltä äitisi kanssa! Tosin minulle myös kupin kuvio on tärkeä.