Wednesday, 10 June 2009

Cléo de MérodeI had no clue who she was, but I absolutely fell in love with her portraits and had no choice but to buy a collage sheet of her pictures. Now I know that she was a dancer and a great beauty also recognized by artists like Toulouse-Lautrec and Gustav Klimt.

So I started a series of collages inspired by Cléo de Mérode. They're not actually pure collages since I also use image transfer and painting (gesso and brown ink). But anyway, this is how they look now. The process still continues.

Minulla ei ollut minkäänlaista käsitystä tästä koko henkilöstä, mutta ihastuin kertakaikkiaan hänen kuviinsa ja niinpä sitten oli ihan pakko ostaa tämä kollaasiarkki. Nyt tiedän, että hän oli tanssijatar, joka nousi ulkoisilla avuillaan julkisuuteen. Taiteilijat kuten Toulouse-lautrec ja Gustav Klimt ovat mm. käyttäneet häntä mallinaan.

Cléo de Mérodesta inspiroituneena aloitin kuuden kollaasin sarjan. Tai oikeastaan ne eivät ole ihan puhtaasti kollaaseja... kuvat on siirretty akryyligeelimediumilla, nuo rusehtavat/harmahtavat sävyt olen maalannut gessolla ja ruskealla vesiliukoisella musteella. Mutta projekti jatkuu vielä.


3 comments:

Pia K said...

Oijoi mitä ihanuutta... niin kaunista!

Heli said...

Kiitos image transfer kokeiluista. Ehkä jokin tietty "gel medium" toimii parhaiten. Olen urakalla klikkaillut pitkin nettilää ja etsinyt toisia, jotka tekisivät "art journalia" tai muita kollaaseja. Kiva kun osuin sinun sivuillesi.

-mari- said...

Kiitos PiaK:)

Heli, kiva kun kävit:) Juu, itsekin olen löytänyt parhaimmat image transfer- sun muut ohjeet ja vinkit eri puolilta nettiä.