Monday, 17 August 2009

Findings from the woods
I found the skull from a forrest a couple of weeks ago when I was picking mushrooms. It was lying in the hay intact and also very clean and white. To which animal it used to belong, I'm not sure. It's not a weasel or a marten because it's much more rounded. Actually it almost reminds me of a cat skull, in which case there must be a very sad story behind it. I know, I'm very weird to collect these kind of finds.
The brown striped feather was actually found by my father, but he gave it to me. I assume it's a falcon's or owl's feather. The two black ones I know for a fact are wood grouse's tail feathers.

Löysin tuon kallon jokunen aika sitten metsästä kun olin keräämässä sieniä. Se kökötti korkeassa heinikossa ehjänä ja puhtaan valkeana. Mille eläimelle se on kuulunut, en ole varma. Ainakaan se ei ole näädän tai lumikon, koska se on paljon pyöreämpi. Oikeastaan se muistuttaa jopa hieman kissan kalloa, mikä onkin sitten varmaan jo surullisempi tarina. Olen kyllä "hieman" outo kun keräilen kaikkia tällaisia.
Tuon ruskearaidallisen sulan sain isältäni, hän löysi sen jostain kuusikosta. Olettaisin että se on kuulunut joko haukalle tai pöllölle. Nuo kaksi mustaa tiedän ainakin varmasti olevan metson pyrstösulkia.

No comments: